Hopp til hovedinnholdet

Pressemeldinger

Markdag hos Rune Sandsether 13. august 2019

Alle havredyrkere blir invitert til å dele sine valg og avlingsdata fra årets dyrking i Havre-NM 2019.

Ca 20 personer i en havreåker

Norskhavre.no etterlyser gode havrebilder med mer, og betaler til sammen kr 5000,- for de beste bidragene til nettsiden innen 30. september.

Følgende regler gjelder i konkurransen. Det tas forbehold om endringer i reglene. 

Havregrøt er godt for hjertet. Det har man visst lenge. Men nå er det også lovlig å påstå dette i markedsføring av havregryn og andre havreprodukter.

Oppskriftshefte for idrettslag

Norske idrettslag skal sette havre på menyen. Det er budskapet i en kampanje som Norsk Havreforening, Norges Bygdekvinnelag, Bygdefolkets Studieforbund, Opplysningskontoret for brød og korn, Sunn Jenteidrett, Lantmännen Cerealia, Norgesmøllene og Stangeland Mølle står bak.

Trond Buraas, Kjetil Aanstad og Jan Skulstad mottar vinnersjekken i Havre-NM

Fiskå Mølle Flisa vant årets norgesmesterskap i havredyrking. Mesterskapet ble i år arrangert på tre lokaliteter i henholdsvis Østfold, Hedmark og Trøndelag.

- Havre er et tilnærmet optimalt næringsmiddel for mennesker, spesielt nordisk havre som er dyrket i kaldt og fuktig klima. Den har et høyt innhold av kostfiber, gunstige fettsyrer og proteiner som bidrar til å holde oss friske lenge, sier nyvalgt leder i Norsk havreforening, Carsten Arnt-Jensen.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler