Hopp til hovedinnholdet

Flatbrød

Tradisjonsmat fra Nordfjord

1 kg havregryn

1 kg havremjøl

2 ts salt

sammalt kveitemjøl

ca. 3 l vatn

Tøm havregryna opp på eit stort fat. Kok opp vatn og slå det over og la det stå natta over. Knø inn salt, havremjøl og sammalt kveite til fast og god deig. Lettvint måte å lage emne på er: Ta ein stor del av leiven og kjevl ut til ein tjukk leiv (2-2,5 cm). Lag runde leiver, og kjevel desse runde og tynne. Steik dei på ei takke. Må oppbevarast tørt og mørkt.

Flatbrødsteiking er ikkje nokon lett jobb. Du må vere konsentrert og arbeide raskt, elles vil leivene fort bli brende.

Havrekalenderen

9.00-15.30 21. januar 2020

Oslo

17.00-20.00 21. januar 2020

Norske Felleskjøp, Schweigaards gate 34E, 5. etasje, Oslo

10.00 4. februar - 16.00 5. februar 2020

Quality Olavsgaard Hotell, Skedsmo

8.00-16.00 26. mars 2020
8.00-16.00 22. april 2020

Vitenparken, Ås

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish -�Informasjonskapsler